Yazyurdu Ortaokulu
Yazyurdu Mahallesi No 52 TALAS / KAYSERİ

VİZYON

Öğrencilerimizin yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerikli, kendini ifade edebilen, özgüvenli ve yeterli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, hayata ve bir üst öğrenime ilgi ve istidatlarına göre hazırlamak ve yönlendirmek, ülkesine ve tüm insanlığa yararlı, araştırıcı, üretici, çevresine hareket ve tavırlarıyla örnek birer vatandaş, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı nesiller olarak yetiştirmektir.

MİSYON

Öğrenmenin temel ihtiyaç kabul edildiği, herkesin daha iyiye ulaşmak için çalıştığı, yeteneklerinin farkında olduğu, kendini yenilediği, geliştirdiği, toplum içindeki rollerini iyi bilen, sorgulayan, üreten, ve başkaları iyi ilişkiler kurabilen, işbirliği içinde çalışabilen, okulu ve öğrenmeyi önemseyen, teknolojik gelişmelere ve yeniliklere açık,çevreye ve doğaya saygılı, geleceğe umutla bakabilen, Türk milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, çağdaş, hoşgörü sahibi, demokratik, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bireyler yetiştirmek okulumuzun temel misyonudur.

NORMAL

09:00 15:10

KALORİFERLİ

MERKEZE 35 KM, TALAS İLÇESİNE 30 KM DİR.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Halk arasında hala MARAÇAK olarak bilinen ismi YAZYURDU olarak değiştirilmiştir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Buğday, arpa ve kabak çekirdeği üretilir. Köyün erkekleri sıva, boya ve seramik ustalığı yapmaktadır.Yazyurdu ilköğretim okulu ikinci kademeye taşımalı olarak cebir köyünden öğrenci gelmektedir.